Get Adobe Flash player


Het concept

Bij SamSam Frederik Hendrik volgen we de pedagogische visie van SamSam.

 

 

Er is een snoezelruimte voor de kleinste baby’s, zodat zij nog in eigen ritme en tempo en met veel persoonlijke en gerichte aandacht voor kind (en ouder) aan een nieuwe omgeving kunnen wennen. Voor de oudere baby’s en dreumesen zorgen we voor onze zelfstandige pedagogische aanpak, voor voldoende creatieve uitdaging en fijne buitenspelmomenten.

De groep bestaat uit een doorlopende ruimte met uitdagende en knusse hoeken waar kinderen kunnen ontdekken en (samen)spelen. We hebben in deze ruimte gebruik van een glazen wand i.v.m. de lichtinval en het vierogen-principe. Inpandig beschikken we over een kleine patio waar we een stapel-buitenbed geplaatst hebben en een groene ruimte hebben gecreëerd.

De tuin aan de achterzijde van SamSam Frederik Hendrik is knus en beschermd en daardoor ideaal voor jongere kinderen. Deze is ingericht met een groentetuintje, een speelkeukentje, klim- en klauter materiaal, een zandbak en een verstopplekje. We kiezen er vanwege deze intieme buitenruimte voor om op de locatie Frederik Hendrik geen oudste peuters op te vangen. We willen onze oudste peuters meer ruimte bieden in de grotere en uitdagende speeltuin van het Westerpark. Peuters tussen 2,5 en 3 jaar zullen daarom voorrang krijgen op een plekje bij SamSam Westerpark. Ouders kunnen er natuurlijk ook zelf voor kiezen om vanaf de peuterleeftijd door te stromen naar de voorschool. Bij aanvang van de contractperiode bij de locatie SamSam Frederik Hendrikstraat

kunnen ouders aangeven of ze gebruik willen maken van de voorrangslijst van SamSam Westerpark.

Praktisch

De locatie omvat één groep van maximaal 14 kinderen en 3 pedagogisch medewerkers.