Get Adobe Flash player


Activiteiten

In het dagelijkse aanbod van SamSam is veel aandacht voor activiteiten, ook tijdens de dagelijkse zorg. Het verschonen van een baby bijvoorbeeld is voor ons een speel- en aandachtsmoment. Niet slechts een praktische handeling, maar ook een moment om bijvoorbeeld de voetjes te masseren. SamSam biedt een cultureel programma aan. De creatieve activiteiten bieden de kinderen de mogelijkheid om een onderwerp uitvoerig te verkennen en te leren begrijpen, en stimuleren de creativiteit. Naast de activiteiten die wij zelf aanbieden, werken wij hierbij ook samen met kunstenaars.

Sensomotorische activiteiten

Ken je een kind dat zo heerlijk met beide handen in de verf roert? Dat niet weg te slaan is bij de zand-/watertafel? Dat bij het handen wassen uren bezig blijft met grote hoeveelheden zeep? Het opdoen van prikkels met de zintuigen, horen, ruiken, voelen, proeven en zien. De sensomotorische ontwikkeling is erg belangrijk voor de totale ontwikkeling van kinderen. Door (senso)motoriek leren kinderen hun eigen lichaam kennen, en via hun eigen lichaam de wereld om hen heen. Baby’s zijn bezig met de zintuiglijke ontwikkeling, zij zijn verre van passief en hebben een enorm verlangen om hun omgeving te verkennen met behulp van hun zintuigen. De materialen die aanwezig zijn- en de activiteiten die worden aangeboden op de babygroep zijn gericht op de sensomotorische ontwikkeling van het kind.

Yoga/ dans

Yoga met  is een waar feest. De kinderen ervaren de les als een mooie belevenis. De lessen zijn gevarieerd en speels van opzet. Het tempo is rustig en de bewegingen simpel en goed te volgen voor de peuters. Er wordt veel gezongen en naar muziek geluisterd tijdens de lessen. De peuters ontdekken zichzelf door de houdingen en door het spelen met de zintuigen. De lessen worden regelmatig herhaald, zo creëren we herkenning voor de kinderen. Dat schept veiligheid en vertrouwen. Kinderen worden gestimuleerd in hun creativiteit en eigenheid. Zo worden kinderen die van nature wat teruggetrokken zijn gestimuleerd om zich te laten horen. Er is een actieve rol van het kind en ruimte voor eigen inbreng. De yogahoudingen zorgen voor en goede ontwikkeling van de motoriek.

Kleintje Kunst
Kleintje kunst maakt interactieve kunstvoorstellingen voor hele jonge kinderen (0-6 jaar). Dansers, kunstenaars, muzikanten en mimespelers komen op bezoek in de groep en laten kinderen kennismaken met verschillende inspirerende voorbeelden van zelfexpressie. De kunstenaars werken met een programma dat een kader biedt waarbinnen kinderen kunnen experimenteren met beweging, geluid, beeld, vorm of kleur. Met nieuwe woorden, klanken, tactiele materialen en instrumenten prikkelen ze de fantasie en verbeelding van de allerjongsten om zo hun ontwikkeling te stimuleren

De TOREN van Klinker – Peuters in het wild

Mirjam van Klink van De TOREN van Klinker geeft Peuters in het Wild- activiteiten. Iedere keer gaan we met Mirjam op ontdekkingstocht en beleven we natuurlijke avonturen. We zoeken kriebelende beestjes en glibberige wormen, kliederen en schilderen met modder, maken een huisje voor Egel, bouwen met hout of takken, zoeken natuurschatten, tellen de poten van een spin of waaien met de wind mee, we ontdekken hoe een kuiken uit het ei komt of proeven van onze zelfgemaakte jam. Met elkaar beleven en ervaren we de natuur en prikkelen we de zintuigen.

 

 

 

Tuin van Rose
De theaterlessen zijn een feestje voor de kinderen. Samen met Vos of Poes komt Roos binnen. Twee handpoppen, speciaal gemaakt voor de Tuin van Rose. Elke les bestaat uit een thema waar op dat moment op de groepen mee gewerkt wordt. Zo krijgen de kinderen het thema op verschillende manieren aangereikt. De kinderen krijgen alle vrijheid om hun fantasie en expressiviteit de vrije loop te laten en dit levert vaak onvergetelijke momenten op.