Get Adobe Flash player


De Frederik Hendrikstraat en de omgeving

De Frederik Hendrikstraat 28-huis is gelegen in stadsdeel West, een levendig stadsdeel met veel gezinnen. De Frederik Hendrikstraat is goed bereikbaar met fiets, auto en openbaar vervoer.

SamSam is gevestigt op de beneden etage van nummer 28.

Er is een snoezelruimte voor de kleinste baby’s, zodat zij nog in eigen ritme en tempo en met veel persoonlijke en gerichte aandacht voor kind (en ouder) aan een nieuwe omgeving kunnen wennen. Voor de oudere baby’s en dreumesen zorgen we voor onze zelfstandige pedagogische aanpak, voor voldoende creatieve uitdaging en fijne buitenspelmomenten.

De groep bestaat uit een doorlopende ruimte met uitdagende en knusse hoeken waar kinderen kunnen ontdekken en (samen)spelen. We hebben in deze ruimte gebruik van een glazen wand i.v.m. de lichtinval en het vierogen-principe. Inpandig beschikken we over een kleine patio waar we een stapel-buitenbed geplaatst hebben en een groene ruimte hebben gecreëerd.

 

 

De tuin aan de achterzijde van SamSam Frederik Hendrik is knus en beschermd en daardoor ideaal voor jongere kinderen. Deze is ingericht met een groentetuintje, een speelkeukentje, klim- en klauter materiaal, een zandbak en een verstopplekje. We kiezen er vanwege deze intieme buitenruimte voor om op de locatie Frederik Hendrik geen oudste peuters op te vangen. We willen onze oudste peuters meer ruimte bieden in de grotere en uitdagende speeltuin van het Westerpark. Peuters tussen 2,5 en 3 jaar zullen daarom voorrang krijgen op een plekje bij SamSam Westerpark. Ouders kunnen er natuurlijk ook zelf voor kiezen om vanaf de peuterleeftijd door te stromen naar de voorschool. Bij aanvang van de contractperiode bij de locatie SamSam Frederik Hendrikstraat kunnen ouders aangeven of ze gebruik willen maken van de voorrangslijst van SamSam Westerpark.